El cardenal Martínez Sistach posa en relleu la grandesa de l’activitat política

N’ha parlat en la missa que ha celebrat el matí d’avui a la capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat

 

 

A les 9 del matí, el cardenal Lluís Martínez Sisatch ha celebrat la missa de Sant Jordi a la capella dedicada al sant patró de Catalunya al Palau de la Generalitat. En l’homilia de la missa, el cardenal ha posat en relleu la grandesa de l’activitat política, ja que parlava en la seu institucional del Govern de Catalunya.

 

Amb paraules del Concili Vaticà II, el cardenal ha afirmat que “l’Església considera digna de lloança i d’atenció la tasca dels qui es consagren al servei dels homes per tal d’assolir el bé comú i accepten les càrregues d’aquest servei”. “El comprimís polític –ha afegit- viscut amb esperit de servei ha estat qualificat com una ‘dura escola de perfecció’ i com un ‘exigent exercici de virtut’”. Citant la primera carta encíclica del Papa Benet XVI ha afegit que “l’ordre just de la societat i de l’Estat és una tasca principal de la política”.

 

L’arquebisbe de Barcelona també ha parlat de la necessitat d’acollir amb amor i respecte els qui venen de fora, i ha remarcat que això “ha estat possible perquè hem conegut i valorat la nostra pròpia identitat i així hem pogut dialogar, oferir el que tenim i ells donar-nos el que porten”.

 

Fent referència a l’aportació de l’Església a la societat ha indicat aquests punts: “el valor transcendent de la persona; el do de la vida humana, des de la seva concepció a la seva mort natural; el do de la família valorada i recolzada, sense que es vegi suplantada o ofuscada per altres formes o institucions diverses; el dret de tota persona a unes condicions de vida dignes, sempre però especialment en aquesta realitat de la crisi econòmica, per tal que tots participem de l’austeritat de vida i intensifiquem la solidaritat envers els qui pateixen les conseqüències de l’anomenada crisi; la valoració dels drets dels pares en l’educació dels seus fills i la necessitat que la regulació de l’ensenyament sigui fruit d’un ampli consens”.

 

Al final de la missa, el cardenal ha procedit també a la tradicional benedicció de les parades de venda de roses.

Anuncios

Acerca de immigratoamico

Siamo un gruppo di volontari dell'Associazione Nazionale dei Papaboys, i giovani del Papa che hanno attivato questo progetto per gli amici immigrati che hanno bisogno di aiuto o di un consiglio!
Esta entrada fue publicada en GENERAL y etiquetada , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s